· 

Straatfotografie is (soms) wachten op die ene perfecte foto

Straatfotografie lijkt misschien een kwestie van lukraak plaatjes schieten en hopen dat er wat bij zit. En natuurlijk kan dat een keer gebeuren. Maar over het algemeen is niets minder waar. De locatie bij Rotterdam CS is altijd veelbelovend. Zeker met zon en wolken. Het spel van het licht, de schaduwen en de spiegeling in de gebouwen blijft boeien. Toch was het niet genoeg. Zeker een kwartier heb ik gekeken en gewacht tot alles in mijn ogen perfect het verhaal vertelde. En daarmee is het ook een foto geworden die ik niet anders had willen nemen. Een voor altijd. Zo zag Rotterdam CS er uit op 21 juli 2020.

Op 11 augustus (VOL!), 27 augustus en 8 september geef ik in Rotterdam een workshop Stadsfotografie. Meedoen kan met een spiegelreflex, systeem- en/of compactcamera. Meer info en inschrijven..

Reactie schrijven

Commentaren: 0